חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

קטאנוב נ' מיגדל חברה לבטוח בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות ראשון לציון
968-09
9.6.2010
בפני :
אורן שוורץ

- נגד -
:
צבי קטאנוב
:
1. מגדל חברה לבטוח בע"מ
2. פרי ירוחם שכרת רכב בע"מ
3. סוזן אליס מייסון

החלטה,פסק-דין

החלטה

בהסכמת התובע התיק המשטרתי מוגש ומסומן נ/1.

ניתנה והודעה היום כ"ז סיון תש"ע, 09/06/2010 במעמד הנוכחים.

אורן שוורץ, שופט

פסק דין

1.עניינה של התביעה בתאונת דרכים שהתרחשה ביום 9.12.2008 באיזור צומת הולץ.

2.לטענת התובע הוא חצה את הצומת במופע רמזור ירוק, כאשר נהגת הנתבעים חצתה את הצומת באדום ופגעה בו.

3.הנתבעים הכחישו את טענת התובע וטענו שהנהגת מטעמם אשר נהגה ברכב שכור של הנתבעת 2 ומבוטחת על ידי הנתבעת 1, היא שחצתה את הצומת ברמזור ירוק.

4.בדיון שנערך לפניי העיד התובע, וכן העידו שלושה עדים אשר נסעו, חלקם, ברכב התובע וחלקם ברכב שנסע לאחר רכב התובע.

5.נהגת הנתבעים לא התייצבה לעדות. מדובר בנהגת תושבת בריטניה. יחד עם זאת, בהסכמת התובע, הוצג לפניי תיק המשטרה ושם מצויה גרסתה כפי שנמסרה בתחנת המשטרה.

6.על פי גרסת התובע, הוא חצה את הצומת במופע ירוק מלא. אז רכבו נפגע וקיבל מכה בצד שמאל. כתוצאה מהפגיעה הסתחרר הרכב.

7.עד נוסף מצד התובע, אשר נסע ברכב אחר חיזק את גרסתו. על פי גרסתו של העד מקס, רכב התובע נכנס לצומת ברמזור מלא וגם רכבו של מקס נכנס לצומת אחריו. לפתע, רכב הנתבעים פגע ברכב התובע מצד שמאל. גרסה דומה הציג העד מר מרט. וכן העדה ורוניקה אשר נסעה עם התובע ברכב. הבאתי בחשבון שכל העדים מכירים את התובע וחלקם אף עובדים עמו באותו מקום עבודה. למרות זאת, לא ניתן להתעלם מהגרסה הברורה שהציגו כל העדים, אשר עולה בקנה אחד עם עדותו של התובע.

8.למול כל אלה, מצויה גרסת נהגת הנתבעים, כפי שנמסרה במשטרה. על פי גרסה זו, היא חצתה את הצומת במופע ירוק.

9.לאחר ששקלתי את עדויות הצדדים, אני מעדיף את גרסת התובע. גרסת התובע מחוזקת בגרסתם של שלושה עדים אשר עמדו לחקירה נגדית. לעומת זאת, גרסת נהגת הנתבעים, אינה משתלבת עם מיקום הפגיעה ברכב התובע (בצד שמאל). מטעמים אלה, אני קובע שהאחריות לתאונה מוטלת על נהגים הנתבעים באופן ישיר וממילא מוטלת מכוח אחריות שילוחית ומכוח הפוליסה גם על נתבעים 1 ו- 2.

10.התובע הוכיח את נזקיו באמצעות חוות דעת שמאי אשר העריכה את ערכו של הרכב הניזוק בניכוי השרידים בסך 21,850 ₪. לכך יש להוסיף את עלות שכר טרחת השמאי בסך 901 ₪. סכום זה מסתכם בסך 22,751 ₪, ליום 9.12.08 (יום אירוע התאונה).

11.הואיל וקבעתי שהאחריות המלאה לתאונה מוטלת על הנתבעים, אני מחייב את הנתבעים לשלם לתובע סך 22,751 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום ה- 9.12.08. בנוסף, אני מחייב את הנתבעים בהוצאות משפט אשר מביאות בחשבון התייצבות של שלושה עדים מצד התובע, קיומם של שלושה דיונים (שניים מתוכם במעמד התובע), ואת התמשכות ההליכים, בסך 2,500 ₪.

סכום פסק הדין ישולם לא יאוחר מיום 15.7.2010.

בקשת רשות ערעור לביהמ"ש המחוזי בתוך 15 יום.

ניתנה והודעה היום כ"ז סיון תש"ע, 09/06/2010 במעמד הנוכחים.

אורן שוורץ, שופט

הוקלד על ידי: ויקי שאדי התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>